В п'ятницю, 21 серпня, екс-президент України Віктор Ющенко очолив українську делегацію бджолярів на VIII Швєнтокжиському святі бджоли в польському місті Балтув.

Про це повідомляє польська Gazeta.pl.

"Він був вже на відкритті нашого свята. Виступив з промовою, відвідав усі наші стенди, зробив покупки, відвідав центр апітерапії, будівництво якого триває зараз", - сказав один з організаторів свята Йозеф Місюра.

При цьому очікувалося, що Ющенко візьме участь у конференції з апітерапії (метод лікування людини з допомогою живих бджіл - ред.), алей його плани змінилися і через чотири години колишній президент залишив захід.

"Однак ми дуже задоволені його візитом", - зазначив Місюра.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Читайте также: У Чикаго привітали Україну з Днем Незалежності (відео)

Віктор Ющенко приїхав до Балтова на запрошення Швєнтокжиської асоціації бджолярів.

"Він сам є бджолярем, має більш ніж 400 бджолиних сімей, займається виготовленням і розливом меду" - сказав Йозеф Місюра.

Під час візиту Віктор Ющенко висловив надію, що продукти польського і українського бджолярства завоюють європейські ринки.

Швєнтокжиське свято бджоли проходить з 21 по 23 серпня, на території Балтовського туристичного комплексу, де створюється центр апітерапії.