22 серпня, у Києві на Михайлівській площі волонтери розпочали плетіння найбільшої маскувальної сітки для українських військових.

Про це повідомляє ZIK.

Як розповіла координаторка руху Олеся Корягіна, сьогодні вони планують встановити своєрідний рекорд України – створити величезну маскувальну сітку за шість годин. Задля цього волонтери принесли понад тисячу квадратних метрів рибальських сіток, безліч тканин та встановили просто неба десять рам для плетення.

"Потім ми все це поділимо та передамо військовим підрозділам. Нині нам дуже бракує матеріалів, ми приносимо непотрібні речі з власних будинків, раніше купували одяг по секонд-хендах. Нині нам люди активно приносять постільну білизну та шматки тканин, ми їх фарбуємо у відтінки хакі та потім плетемо сітки. Зізнаюся, хоч скільки ми сьогодні сплетемо сітки, це все одно буде рекорд, бо більше за нас ніхто не робив такого", – сказала Олеся Корягіна.

Читайте також: Волонтери надали армії допомогу у розмірі 152 тисячі гривень (фото)

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

До плетіння сітки для вояків долучилися як місцеві, так і ті, хто спеціально приїхали на акцію з Фастова, Вінниці, Миколаєва та інших міст. Допомогли також кияни. Як розповіла одна з волонтерок Ірина, чіткої схеми плетіння не існує, здебільшого вони плетуть довільно, а між собою називають цю техніку "шляхом сп'янілого хробака".

"Головне, щоб не було прямих ліній, гострих зигзагів, чіткого малюнку. Все як у природі. Уявляєш себе п'яним хробачком і лазиш по сітці", – додала вона.

Окрім плетення велетенської маскувальної сітки, активісти на Михайлівському майдані також плели спеціальні паракордові браслети та навчали цьому майстерству охочих. Це надміцний елемент спорядження вояка, який витримує навантаження до 250 кілограмів, й може за кілька секунд перетворитися на міцну нейлонову мотузку, котрою можна перев'язати рану, зробити носилки тощо.

"Через події на Сході такі браслети користуються попитом у наших військових. Це дуже корисна і потрібна для бійця річ. Її нескладно зробити самотужки. Зв'язавши 2-3 пробні браслети, можна вже робити їх для військових", – розповіла волонтерка Тетяна.

Величезну маскувальну сітку учасники акції планують зробити до вечора, а опісля виставлять готову роботу для оглядин на Михайлівській площі. Потім її поділять на частини та роздадуть військовим підрозділам, які мають потребу у нових сітках.