Сьогодні в Україні святкують День державного прапора.

На Софійській площі на виставці "Прапорів-реліквій" представлять понад 60 національних прапорів: із зони АТО, волонтерські, з Національного музею історії, а також фрагмент легендарного прапора з телевежі на горі Карачун.

Також в цей день відбудуться флешмоб "Підпиши прапор", конкурси дитячих малюнків для військових АТО, діятимуть розважальні майданчики. Завершить святкування Дня прапора вечірній концерт "Більше, ніж символ", який розпочнеться о 19:00 на Михайлівській площі в Києві.

Це державне свято заснував другий президент України Леонід Кучма. Він підписав указ "Про День Державного Прапора України" від 23 серпня 2004 року № 987/2004.

Читайте також: "Більше, ніж символ" - новий ролик до Дня незалежності (відео)

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Метою цього стало виховання поваги громадян до державних символів України.

У 2009 році третій президент України Віктор Ющенко вніс зміни до цього указу, заснувавши щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні.

Нагадаємо, що президент Петро Порошенко закликав українців піднімати прапор України на кожному будинку на честь свята.

Також Адміністрація президента опублікувала патріотичний ролик "Більше, ніж символ", присвячений Дню прапора.