Російський режисер Андрій Звягінцев, відомий за своїм фільмом "Левіафан", виступив на підтримку свого українського колеги Олега Сенцова, якого судять у Ростові.

Текст звернення Звягінцева опублікований в "Новій газеті".

На його думку, вимога прокуратури засудити Сенцова до 23 років в'язниці - "жахлива", враховуючи відмову ключового свідка від своїх свідчень і наявні дані про тортури, які застосовувалися проти фігурантів справи.

"Я не юрист. І все ж для того, щоб написати навіть ці кілька рядків, я порахував себе зобов'язаним прочитати все, що було доступним про матеріали справи, включаючи найважливіші з 516 сторінок обвинувального висновку. І навіть я бачу, що прямих доказів - немає. Я не знаю Олега, але навіть я розумію, що для висловлення своєї позиції у кінематографіста є інші і куди більш дієві засоби, ніж доморосле бомбокидання", - заявив Звягінцев.

Читайте також: "Найстрашніший гріх на землі - це боягузтво" - останнє слово Сенцова в суді (відео)

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Режисер закликає слідство або звільнити Сенцова, або судити тільки за те, що зможе незаперечно довести.

Нагадаємо, кримчани і громадяни України Олег Сенцов і Олександр Кольченко, яких Росія насильно записала у свої громадяни і звинувачує в тероризмі, дізнаються вирок 25 серпня.

Раніше російські режисери виступили зі зверненнями на захист свого колеги Олега Сенцова, звинуваченого у підготовці терористичних актів в окупованому Росією Криму.