24 серпня у російському місті Ростов-на-Дону невідомі напали на організатора пікету на честь Дня Незалежності України. Вони атакували організатора заходу, повалили його і намагалися вирвати з рук плакат.

Про це пише Радіо Свобода.

"За словами активістів, метою заходу було бажання привітати українців із 24-ю річницею проголошення Незалежності, висловити підтримку народу України у відстоюванні суверенітету та територіальної цілісності", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: У Черкасах встановили рекорд по найбільшому "велосипедному прапору" (фото)

Вони прагнули проінформувати мешканців Ростова, що між Росією та Україною з 1997 року діє Договір про дружбу, співпрацю і партнерство, згідно з яким сторони мають поважати територіальну цілісність одна одної та підтверджують непорушність існуючих між ними кордонів.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Майже одразу після початку акції, невідомі спробували зірвати пікет.

На організатора Едуарда Миколаєва напали ззаду, спробували повалити і вирвати плакат, який він тримав у руках. Учасниці пікету, почали голосно кричати, чим привернули увагу поліцейських.

Одного із нападників правоохоронці затримали і відправили у відділ внутрішніх справ, а другого опитали як свідка. За словами активістки Олени Белан, він також погрожував їй викраденням.

"Ось поїдемо на Донбас, і там поговоримо", - цитує вона "свідка".

Після закінчення акції російські поліцейські провели пікетувальників до зупинки. Вони перевірили їхні документи та переписали дані у активістів.