У Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. Мечникова звикли щодня рятувати життя пораненим бійцям, привезеним з АТО. А днями лікарі провели надскладну операцію з видалення пухлини головного мозку у 56-річного пацієнта.

Нейрохірург лікарні Андрій Сірко виклав у соцмережу фотографії, зроблені під час складної операції.

Як пише Сірко на своїй сторінці Facebook, операцію проводили минулого тижня. Пацієнт - 56-річний Олександр.

"У 56-річного пацієнта Олександра виявили гігантську пухлину головного мозку. Слава Богу, що доброякісну - менінгіома рино-ольфакторной ямки з поширенням на ділянку клиноподібної кістки і горбик турецького сідла, компресією зорових нервів", - написав Андрій Сірко.

Читайте також: Замголови лікарні Мечникова пішов на фронт у "Правий сектор" (фото)

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Спокою пацієнта можна було лише позаздрити. Незважаючи на попередження докторів про можливі ускладнення, Олександр був упевнений, що операція пройде благополучно. Чоловік навіть нічого не сказав про страшний діагноз родичам і не попередив їх про майбутню операцію.

"Питаю:" А родичі хоча б у день операції або після неї приїдуть? ". Знову відповідає:" Навіщо? Якщо ліки купити - піду сам. Скажу, що операція пройшла, коли виписувати будете ". А про себе думаю - мені б таку 100% впевненість у сприятливому результаті. Знаю кожен етап до дрібниць. Знаю, що головне зберегти артерії, обплетені пухлиною "", - зазначив нейрохірург.

Медикам лікарні ім. Мечникова вдалося повністю видалити пухлину, зберегти всі судини і мозкові структури. А пацієнт вже на другий день після операції піднявся з ліжка.

"Заходжу на другий день після операції в палату, а хворого немає. Питаю: "А де Олександр? ". Сусіди по палаті відповідають:" Пішов в їдальню, а може і покурити ". Я, чесно кажучи, в шоці. Приходить, питаю : "А як же постільний режим на три доби?". Спокійно відповідає: "У мене все добре, я вам говорив. Навіть зір став краще. Зник темний круг в правому оці, бачу набагато краще ", - розповів лікар.