У найближчі кілька місяців українські суди винесуть близько 15 вироків для російських військовослужбовців.

Про це під час брифінгу повідомив головний військовий прокурор Олексій Матіос, передає "Слово и Дело".

"Я переконаний, висловлюю позицію і Генеральної прокуратури, і слідчих військової прокуратури, що в найближчі місяці у нас буде до 15 вироків українських судів, зокрема, перша ластівка - це направлення в суд справ відносно живих, що знаходяться на території України, представників Збройних сил Російської Федерації ", - сказав Матіос.

Також повідомляється, що всі злочини, які скоюють і скоювали представники ЗС РФ на території України протягом 2014-2015 років спільно з сепаратистами з "ДНР" і "ЛНР", об'єднані в одне кримінальне провадження.

Читайте також: Прокуратура розслідує незаконне заволодіння акціями ЛАЗу

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

В даний момент, завершено розслідування справи російських спецназівців Олександра Александрова і Євгенія Єрофєєва. За словами Матіоса, Генеральна прокуратура проситиме суд про найвищу міру запобіжного заходу для них.

Головний військовий прокурор запевнив, що ці суди будуть публічними.

Нагадаємо, що Єрофєєва і Александрова звинувачують у веденні агресивної війни, незаконному перетині кордону, незаконному переміщенні зброї та боєприпасів, незаконному носінні зброї та незаконному порядку в'їзду на окуповані території.