Російська співачка Тетяна Конькова вийшла на одиночний пікет під Верховний суд РФ з протестом проти несправедливого вироку за сфальсифікованою справою українському режисерові Олегу Сенцову і активісту Олександру Кольченку - передає Цензор.НЕТ.

"Я тут одна. Прийшли 2 поліцейських. Ось і все громадянське суспільство в околицях Верховного Суду. Прийшов третій. Четвертий. Переписують дані паспорта. Майже мітинг) PS попросили перейти на інший бік вулиці, інакше штраф 20 тисяч рублів. Стою навпроти Верховного суду. JE SUIS СЕНЦОВ ", - написала вона.

"З Верховного суду (мене звідти добре видно, стою рівно навпроти прохідної) прислали старшого лейтенанта Колеснікова для роз'яснювальної бесіди. Прибув представник преси. Все добре, друзі, всіх обіймаю", - розповіла Конькова.

Читайте також: За Путіна шансів вийти немає - правозахисник про вирок Сенцову

"Друзі, дякую за таку підтримку - не очікувала, як не очікувала і того, що так мало буде бажаючих висловити недовіру правосуддю, яке перестало бути таким сьогодні двічі. Ганебно і гидотно. Я вже вдома, довго їхала, бо затори. Знаєте, це не страшно, і набагато легше, ніж "сидіти на стільці, трястися від злості". Звичайно, я взяла з собою про всяк випадок необхідне - пальто, контейнер для лінз і серветки, але все-таки набагато болісніше залишитися і робити вигляд що нічого не сталося, коли всередині все плаче від болю, несправедливості і сорому за свою країну", - розповіла Конькова про свої враження від акцію.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, що Військовий суд у Ростові-на-Дону визнав українського режисера Олега Сенцова винним у створенні терористичної спільноти і керуванні нею. Так, за статтею про створення спільноти він засуджений до 15 років позбавлення волі, за участь у двох терактах - до 10 і 11 років.