Першого серпня в Ульяновці, що на Кіровоградщині, демонтували бронзовий монумент Володимира Леніна.

Відповідні фото виклав на своїй сторінці у Facebook колишній голова Ульянівської РДА Дмитро Діденко.

Він повідомив, що ідея прибрати з центру міста пам'ятник Леніну визрівала уже давно. Тим паче в Ульяновці їх було аж два: під час "ленінопаду" по всій Україні активісти під покровом ночі прибрали один з пам'ятників, але цей прибрати не змогли.

Після перемоги Революції Гідності і відставки міського голови Ульяновки, в.о. міського голови та депутати міськради ухвалили рішення про демонтаж монументу.

21 серпня близько 18-00, пам'ятник вдалося знести за допомогою підйомного крану.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Демонтували тихо і мирно. Жодних протестів не було", - говорить Діденко.

Читайте також: Влада пояснює чому знищують пам'ятники Леніну

Бронзовий монумент вагою 2900 кг планують продати за кордон. На місці колишнього пам'ятника збираються зробити Алею слави України і Алею героїв, де будуть представлені герої України від часів козацтва до Майдану і АТО.

"Це місце раніше не користувалося великою популярністю у населення. Тут збиралися хіба що місцеві комуністи. Хочемо змінити це, зробити тут місце відпочинку і проведення заходів", - коментує Дмитро Діденко.