Російське видання "Ділове життя" в одному з аналітичних матеріалів випадково опублікувало кількість загиблих у бойових діях на території України російських солдатів. Цензори швидко видалили цифри, але їх вже підхопили інші журналісти. Крім того, дані залишилися в веб-архіві.

Про це пише оглядач Пол Родерік Грегорі у своїй публікації для Forbes.

Автор зазначив, що один з розділів звіту був сформульований як "Компенсація військовому персоналу за участь у бойових діях в Україні в 2014-2015 роках".

"Так, для сімей загиблих військових, які брали участь у військових діях в Україні, грошова компенсація становить три млн. руб. А тим, хто отримав інвалідність під час бойових дій - 1,5 млн. руб. Крім того, передбачена виплата контрактникам "бойових" за кожний день перебування в зоні військового конфлікту в розмірі 1,8 тис. руб. Всього станом на перше лютого 2015 року вже виплачена грошова компенсація для більше двох тисяч сімей загиблих та для 3200 військових, які отримали важкі поранення і визнані інвалідами", - говорилося в віддаленої статті.

Грегорі підкреслив, що експерти часто дізнавалися про секрети СРСР завдяки радянській пресі. Особливо такі дані можна було знайти в фінансових і технічних журналах. Виплати сім'ям загиблих російських солдатів повинні були відбитися на якихось статтях про бюджетні витрати. Російське видання підсумувало, що витрати на компенсації склали 20 мільйонів доларів.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати РФ може відкласти наступ через несподівані обставини З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Читайте також: У АТО загинули двоє військових

У статті згадується розпорядження президента РФ Володимира Путіна засекретити кількість загиблих російських солдатів "в мирні часи". Якщо сім'ї розголосять, що їхні сини загинули в Україні, вони втратять всі виплати і пенсії. Крім того за це встановлено кримінальне покарання.

Матерів загиблих солдатів РФ оголосили "іноземними агентами" за те, що вони збирали дані про кількість втрат на неоголошеній війні.