В Україні стало популярним називати дітей незвичайними іменами. Про рішення "оригінальних" батьків розповіли в департаменті держреєстрації Мін'юсту. Пише Кореспондент.

Найбільш незвичайними іменами нарікають дітей жителі західної України. У Чернівецькій області називали дітей Дельфіні, Йосу, Лучіаном і Маттіасом, на Волині - Вишею і Іларією, на Закарпатті - Ленуца, Левенте і Каталея.

Читайте також: У Києві діти знайшли артилерійський снаряд

Тернополяни, пише видання, подарували країні Болгарку, Блесінга і Тоглу. А Центральна Україна зосередилася на старовині та міфології. У Дніпропетровську та області народжувалися Одіссеї, Розалії і Цвєтани, під Полтавою - Даній і Остін. Харків'яни називали дітей Руфіна, Лесанамі, Парізодами.

"Люди стали більш набожними, як і завжди у важкі часи - звідси і старослов'янська естетика, - вважає директор Центру фольклору та етнографії Інституту філології Олексій Доля. - Ще одна тенденція - повернення до витоків: називають дітей на честь прабабусь і прадідусів - Пелагея, Іларіон, Лаврентій".

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

У свою чергу, на півдні дітей звуть подвійними іменами: в Миколаївській області живуть Мелоді-Глорія і Марія-Амалія.

У столиці теж батьки не відстають в оригінальності: тут народилися Елессар, Дорош, Зот, Валемір, Сигізмунд і Златан.

"Ці імена з'являються, бо називати "не як у всіх" нині модно і оригінально. А військова і політична тенденція відійшла в минуле", - зазначив Доля.

Як повідомлялося, в Росії дітей почали називати на честь Криму. У Єкатеринбурзі батьки назвали малюка Кримом.