Поліція не може штрафувати порушників правил дорожнього руху на підставі фотографій, надісланих громадянами. У таких випадках потрібно викликати поліцейських.

Про це на брифінгу сказав заступник начальника управління патрульної поліції. Пише Уніан.

Євдокимов зазначив, що в разі, якщо громадяни виявили припаркований на газоні або на тротуарі автомобіль, або побачили інші ознаки порушення ПДР водіями, їм потрібно викликати патрульну поліцію, яка уповноважена фіксувати порушення та складати на порушника адмінпротокол.

Читайте також: Поліцейські затримали п'яного працівника київської прокуратури

Євдокимов додав, що фото- та відеоматеріали, зроблені громадянами, не можуть слугувати доказом порушення правил дорожнього руху, оскільки це не дозволяє законодавство.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко підписав закон, яким запроваджується автоматична фотозйомка та відеофіксація адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, яка має покращити рівень безпеки дорожнього руху.