Військовий лікар, хірург з Харкова Валерій Кривчач повернувся з АТО і виявив, що банк продав його трикімнатну квартиру у Харкові. Родині лікаря не дозволили навіть забрати власні речі з помешкання.

"2008 року я брав кредит у банку. Взяв $65 тисяч під заставу власної трикімнатної квартири. До 2012 року устиг віддати банкові $15 тисяч. 2012 у родині Кривчачів почалися проблеми, тому звернувся до банку за реструктуризацією боргу. Літом я пішов добровольцем у АТО. Під Дебальцево, оперував наших хлопців. Працював день і ніч. А в цей час банк продав моє житло" - розповідає Валерій.

Банк подав до суду на неплатника. Суд присудив забрати заставлене житло, а виконавча служба виставила її на торги та продала за пів ціни. Кривчач стверджує, що трикімнатна квартира у Харкові коштує не менше $55 тис. "З молотка" її продали за $35 тис.

" Додому повернувся у вересні. Дружина й донька весь цей час жили у тещі. Прийшли додому і не змогли потрапити у квартиру. Виявилося, що її придбали інші люди, поміняли замки. На прохання віддати нам наші меблі, побутову техніку, особисті речі ніяк не реагували" - каже харківянин.

Зараз чоловік з родиною змушений жити у знайомих, без своїх речей, та позиватися у суді. У банку йому пояснили, що заставлене майно боржника продали цілком законно.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

На першому засіданні Валерію відмовили, він подав апеляцію.

"Мене ніхто не повідомляв, що квартиру продають. Це незаконно. У суді представники банку представили документ, буцімто, я розписався, що я був повідомлений про продаж. Але там стоїть не мій підпис"

Чоловік уже звернувся до губернатора Харківщини Ігоря Райніна та радника міністра МВС Антона Геращенка і чекає на їх відповідь.

Співробітники прес-служби зіслалися на банківську таємницю. Після виходу матеріалу ми отримали наступну відповідь від банку: "Квартира дійсно була продана як залогове майно, але задовго до АТО. Інформуванням сторін та проведенням торгів займалась Державна виконавча служба. Відповідно, після завершення торгів права на майно переходять до нового власника, і подальше розпорядження квартирою знаходиться в його руках. Банк не має права без згоди клієнта Валерія Кривчача розголошувати деталі інформації."

"Як тільки пан Кривчач напише відповідну заяву, що він не проти розголошення інформації, ми готові ознайомити громадськість з нюансами цієї справи".