Поки мешканець Шостки воював на Донбасі з російськими терористами, сепаратисти намагалися спалити його сім'ю живцем. На щастя, дружині та двом синам удалося врятуватися. Але тепер вони вимушені жити в наметі, а українці збирають гроші й одяг для родини бійця.

"Будучи на війні, дізнався, що мій будинок згорів. Пожежники сказали, що коротнуло проводку. Дружина розповіла інше: коли почула запах горілого і вибігла з дітьми на вулицю, то бачила, що двері у веранді були відкриті та першим палала гола бетонна стіна і морозильник, який був відключений, - розповідає "Знай" боєць 25-ої бригади Михайло Томкус, який пройшев Дебальцево, Дружковку й інші гарячі точки АТО. – Упевнений, що це був підпал, мою сім'ю хотіли живцем спалити! Мені силовики місцеві говорили, що в місті орудують сепаратистські групи".

Три тижні жінка Михайла і двоє синів – 3 і 5 років жили у фургоні у дворі. Тим часом Михайло пішов на дембель і повернувся відбудовувати своє житло.

"Ось живемо в наметі. Нам обіцяли знайомі намет привезти з пічкою, адже ночі вже холодні, - говорить Михайло. – У нас згоріло буквально все! Вчора вночі знайомий волонтер написала в "Фейсбук" про нашу проблему і незабаром стали мені на картку присилати гроші потроху – то 100 гривень прийде, то 500. Може так дім і відбудую за допомогою співвітчизників".

Українці стали активно допомагати ветеранові й його сім'ї. Гроші висилають навіть з прифронтовіх міст, які нещодавно були під контролем терористів.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Читайте також: Хотів стати стіною між активістами та нацгвадійцями - "Янгол" (фото)

"Мені телефонували і говорили, що привезуть батареї, шифер і плівку гідробар'єрну. Ще мені вдалося дістати шлакоблок бєушний", - говорить Михайло.

У коментарях під постом волонтери вказали розміри взуття постраждалих. У дружини воїна розмір S/M, зріст 164, розмір взуття 36/37. Розміри Михайла: 48-50 зріст, 194 см, взуття 44-45. Розміри взуття для дітей – для старшого 25 і для меншенького по устілці - 16 см.

Можна також допомогти грошима, будматеріалами, одягом, побутовою технікою, продуктами та ін.

Карта ПриватБанку 5168 7572 1915 6496 Томкус Михайло.