Приморський районний суд Одеси засудив місцевого жителя до 12 років в'язниці за участь у боях проти Збройних сил на боці незаконних збройних формувань "ДНР".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Прокурор Одеської області Роман Говда зазначив, що чоловік приїхав з Молдови до Одеси у липні минулого року. Того ж дня він поїхав до Донецька на рейсовому автобусі. Там його зарахували до складу учасників терористичної організації "ДНР" та отримав позивний "Академік".

Він пройшов навчання на важкому озброєнні. Потім в якості старшого офіцера реактивної батареї, бойовик прибув до Іловайска.

Кілька місяців він керував веденням вогню з бойових машин по позиціям українських військових у Кутейніково, Нижня Кринка і Верхня Кринка Донецької області. Також засуджений, перебуваючи на околиці Макіївки, керував веденням вогню з двох РСЗО БМ-21 "Град" у напрямку населеного пункту Піски.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Читайте також: Одеського журналіста посадили на три роки за сепаратизм

У травні 2015 року правоохоронці затримали його неподалік пункту пропуску "Маяки-Удобне".

Під час обшуку у нього вилучили ключ для запуску реактивних ракет "Град", а також флеш-носії з даними тактичної та практичної військової підготовки, розрахунків та звітів проведення бойових стрільб з вогнепальної зброї, військової техніки, спеціалізоване програмне забезпечення в комплекті з топографічними картами Донецької, Луганської областей.