Блогер з Саудівської Аравії Раіф Бадаві, засуджений до 1 000 ударів батогами і 10 років в'язниці за "образу ісламу", був удостоєний престижної нагороди в Лондоні за свою діяльність із захисту свободи слова.

Про це повідомляє BBC.

Англійське відділення міжнародного ПЕН-клубу удостоїло блогера премії "За письменницьку відвагу". Раіф Бадаві створив сайт "Ліберальна мережу Саудівської Аравії", на сторінках якого велися дискусії на політичні та релігійні теми. Сайт проіснував чотири роки.

У січні Бадаві отримав перші 50 ударів батогом. Однак подальше покарання було відкладено через погіршення стану його здоров'я.

Читайте також: Сирійські повстанці обіцяють влаштувати росіянам "другий Афганістан" (відео)

Популярні новини зараз
У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Король Саудівської Аравії Абдалла ібн Абдул-Азіз, померлий 23 січня цього року, встиг направити справу блогера на перегляд. Проте Вищий суд Саудівської Аравії залишив вирок в силі.