У Росії практично встановився тоталітарний режим, який не терпить інакомислення і опозиційної точки зору.

Як повідомляє програма "Інсайдер", багато діячів культури, бізнесу, громадських активістів покинули свою батьківщину саме через політику президента Володимира Путіна.

Журналісти програми зустрілися з режисером Маратом Гельманом в чорногорському місті Будву, куди він втік від кремлівського гніту.

Там він створює культурний центр "Dukley Art Community".

Його іменували "піарником" Путіна, бо він першим знімав фільм про президента.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Гельман відомий тим, що спроектував елітне котеджне місце в Хорватії, де за його словами, близько 30 відсотків елітних вілл купили українці.

Російський галерист Гельман розробляв містечко для Росії, але інвестори відмовилися в останній момент.

"У Росії неможливо працювати. Особливо мені, який критикує Путіна. Він веде країну до краху", - говорить він.

Також прийняв рішення покинути свою країну виконавець пісні "Я убью тебя лодочник" Олексій Лебединський. Тепер він живе в США і дає нечисленні інтерв'ю по Skype.

"Утік від ситуації. Росія заважала мені жити. Сумно, хочеться крикнути слава Росії, але вони самі зробили так по відношенню України, що від них всі відвернулися", - сказав він.

За час президенства Володимира Путіна відбулися "нещасні випадки" з багатьма активними опозиціонерами.

Відомо, що журналістку, автора книг про чеченські війни Анну Політковську вбили в під'їзді власного будинку 7 жовтня 2006 року, а через два місяці Полонієм 210 отруїли колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка. Він написав книгу про те, що ФСБ підірвав будинку, щоб Путін прийшов до влади.

Російського бізнесмена Бориса Березовського, який нібито "посварився" з Путіним і поїхав до Лондона, знайшли мертвим в будинку 23 березня 2013 року.

Читайте також: З Днем народження, ПТН! (фотожаби)

Нагадаємо, що в лютому 2015 прямо біля Кремля застрелили російського опозиціонера Бориса Нємцова.

Саме він написав доповідь про присутність російських військових на території України.