Вища рада юстиції не схвалила звільнення судді Деснянського райсуду Києва Олексія Панасюка за порушення присяги. Як відомо, він був одним із тих суддів, які виносили вироки активістам Євромайдану.

Про це сьогодні написала в Facebook Оксана Лисенко, начальник відділу взаємодії Ради з ЗМІ.

"У ВРЮ пройшла процедура таємного голосування по звільненню за порушення присяги з посади судді Деснянського райсуду Києва Панасюка Олексія Георгійовича, щодо якої було порушено дисциплінарну справу за висновком Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції", - заявила вона.

Читайте також: Від Порошенка вимагають змінити всіх суддів

Йшлося про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою особи, затриманої на Андріївському узвозі в дні євромайдан за підозрою у масових заворушеннях.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Як оголосив голова ВРЮ Ігор Бенедисюк, Рада прийняла рішення "за результатами таємного голосування відмовити у внесенні подання і направити матеріали до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України".

За внесення подання проголосували 6 членів ВРЮ, за направлення матеріалів у ВККСУ - 8, зазначила Оксана Лисенко.