Українських в'язнів почали переводити з установ пенітенціарної системи підконтрольних бойовикам районах Донеччини до підконтрольних уряду установ.

Про це сьогодні повідомив представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини Юрій Білоусов, передає Deutsche Welle.

"Близько 13,5 тисяч перебувають на території, непідконтрольній Україні. Перевели ми поки що лише дві невеликі групи - 9 і 20 осіб. Зараз проводимо переговори, щоб забрати решту", - сказав він.

Читайте також: Терористи надсилають жителям Станиці Луганській пропагандистські повідомлення (фото)

Білоусов зазначив, що за один раз із території Донецької області не можуть відправити більше 60 осіб, оскільки вивозити їх можна лише автозаками. А на місці є лише три таких транспортних засоби, кожний з яких вміщує 20 осіб.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Щодо так званої "ЛНР" - поки що лише на рівні перших контактів. Поки що жодних зрушень немає. Але є надія, що почнемо вивозити і звідти", - говорить представник омбудсмена.

За його словами, бойовиків неодноразово змінювали свою позицію щодо видачі ув'язнених.