За час збройного конфлікту на Донбасі українці зазнали найбільших за часів незалежності втрат.

Як повідомляє УНН, про втрати серед нацгвардійців розповів начальник відділу управління кадрової роботи Головного управління Національної гвардії України підполковник Валерій Шандурський.

Він підкреслив, що військові Національної гвардії вправно тренуються задля майбутньої охорони державних кордонів. Незважаючи на підготовку на Донбасі від ворожого вогню загинули 174 нацгвардійці.

Військовий наголосив, що 26 бійців АТО пропали безвісти, а більше 700 отримали поранення за весь час на сході країни.

Семеро бійців Нацгвардії перебувають у полоні.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

У військових колах існують розбіжності щодо кількості та класифікації загиблих. Щодня речники Адміністрації президента з питань АТО звітують про бойові втрати, не акцентуючи уваги на не бойових.

Вважається, що найбільше бійців АТО загинули під час Іловайського котла та штурму Дебальцевого.

Читайте також: На Донеччині знайшли тіло загиблого бійця АТО з автоматом в руці (фото)

Нагадаємо, що раніше Генеральний штаб оприлюднив кількість загиблих на сході. У результаті військових дій проти сепаратистів більше двох тисяч українських військових загинули.