Президент Петро Порошенко вважає, що Верховна Рада має ухвалити законопроекти, які необхідні для безвізового режиму України із ЄС. Про це він сказав, виступаючи в Національному університеті імені Тараса Шевченка.

Президент сказав, що зустрінеться із депутатами, та пообіцяв "робити все, щоб країна отримала безвізовий режим", пише ВВС.

"Я переконаний, не мають права 40 чи 50 народних депутатів, які не голосують за ці закони, позбавляти 45 млн громадян права на безвізову подорож до країн Шенгенської зони", - сказав Порошенко.

За його словами, Київ "виборов" право на безвізовий режим із ЄС. "Нам треба забезпечити той тиск, який унеможливить неприйняття Верховною Радою декількох законів, які залишились", - додав Порошенко.

За його словами, вказані реформи необхідні в першу чергу для країни. Він сказав, що для України "ЄС не винаходить якісь вимоги", і кожна країна, яка претендувала на безвізовий режим, пройшла цей шлях реформ.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Порошенко додав, що "Верховна Рада має почути і президента, і суспільство, і ЄС".

Читайте також: Парламент має тиждень на ухвалення законів для безвізового режиму

У четвер Верховна Рада продовжила розгляд законопроектів, які необхідні для лібералізації візового режиму з ЄС.

До 9 листопада МЗС має передати до Єврокомісії остаточний звіт про виконання плану дій візової лібералізації, а 15 грудня ЄС визначиться, чи отримає Україна безвізовий режим в 2016 році.