Вчора, 11 листопада, в Дніпропетровському СІЗО №3 правоохоронці, що проводили плановий обшук у камерах, побили ув'язнених. Точних даних про потерпілих на даний момент немає.

"Надійшла тривожна інформація з Дніпропетровського СІЗО. За наявною інформацією, яка підтверджується з трьох джерел, яким я довіряю, в ДСІЗО № 3 сьогодні були масові побиття з переломами кінцівок, два десятка спроб суїциду, застосування газу та інші незмінні атрибути "червоного" неосталінського свавілля "- написав Дмитро Рева, директор "Правозахисної групи "СІЧ" ".

Читайте також: У Запоріжжі двоє працівників СБУ добу катували 19-річного хлопця

У Twitter-акаунті групи "Захистимо Україну" також з'явилася інформація про побиття і фотографії постраждалих. Повідомляється, що вчора в зазначеному СІЗО був бунт. Правоохоронці, проводячи обшук, побили майже весь третій поверх слідчого ізолятора. "Був побитий майже весь третій поверх СІ, кілька людей порізали вени, поверх оголосив сухе голодування, одна камера на 20 осіб встигла забарикадуватися", - йдеться в повідомленні.

Крім того, повідомляється, що побиття і обшуки проводили колишні "беркутівці".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"На території Дніпропетровського СІЗО перебувають колишні співробітники "Беркута", в повній амуніції, у кількості до 30 осіб. Їх використовують з недавнього часу для т. зв. "планових перевірок", які ініціюються без причин і проходять дуже жорстоко".

У свою чергу, Держпенітенціарна служба України в Дніпропетровській області заявила, що вчора кілька в'язнів вчинили опір плановим обшукам в камері, погрожували правоохоронцям і вчинили членоушкодження. Персонал СІЗО був змушений застосувати силу, використовуючи гумові кийки.

Читайте також: Співробітниця столичного СІЗО надавала інтим-послуги і збувала наркотики

Пізніше, за їхніми словами, всім постраждалим була надана медична допомога, їх стан здоров'я задовільний. А в ході перевірки були виявлені мобільні телефони і кілька колючо-ріжучих предметів.

"З метою попередження продовження протиправної поведінки з боку інших ув'язнених, ізоляції порушників режиму утримання та забезпечення безпеки персоналу, останніми в установленому нормативними документами ДПтСУкраіни порядку були застосовані спеціальні засоби: гумова палиця ПР-74 і металеві браслети", - йдеться в заяві.

По свіжій інформацією Дмитра Реви, в СІЗО на даний момент пустили тільки представника омбудсмена. Журналістів, правозахисників і родичів постраждалих не пускають.