Бійці Нацгвардії і батальйон "Херсон" на чолі з керівником Бюро протидії наркозлочинності Іллею Ківою почали штурм учасників блокади окупованого Криму. Останні не дають можливості відновити пошкоджені лінії електропередач (ЛЕП) на Чаплинці.

Про це у Facebook написав журналіст Осман Пашаєв.

"Ілля Ківа і 70 озброєних автоматників з Нацгвардії та батальйону Херсон штурмують учасників акції блокади на Чаплинці. Комендат наметового містечка Дилявер ага сидить всередині однієї з опор. Автоматники оточили все навколо. Очікується арешт організатора блокади Криму Ленура Іслямова", - написав Пашаєв.

У свою чергу інший журналіст Шевкет Наматуллаев зазначає, що силовики хочуть відтіснити учасників блокади від ліній електропередач.

"За словами очевидців, вже кілька кримських татар постраждали. Силовики не стріляють, але б'ють прикладами автомата, у тому числі і жінок. Протистояння триває, на місце зіткнення продовжують прибувати кримські татари живуть в Херсонській області", - написав у Facebook журналіст.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Читайте також: Активісти блокують ремонт електроопор, які постачають електрику до Криму

Про загрозу кровопролиття також пише в Facebook заступник Генерального директора телеканалу ATR, журналіст Айдер Муждабаев.

"Зараз на тому місці, де обрушились опори ЛЕП, активісти на чолі з Лєнуром Іслямовим, які намагаються перешкодити їх відновленню, оточені збройним спецназом. Обстановка напружена до межі, в будь-який момент може статися кровопролиття. Лідери кримських татар намагаються зв'язатися з президентом і главою МВС з тим, щоб не сталося непоправного", - зазначив Муждабаев.