У Солом'янському районі Києва двоє шахраїв відібрали смартфони у п'ятьох хлопців-студентів коледжу Національного авіаційного університету.

Про це пишуть у спільноті "Типовий Київ" у соцмережі Facebook.

Неприємний інцидент стався у п'ятницю, 27 листопада.

"Компанія хлопців, котрі нещодавно отримали стипендію, невимушено базікали, коли до них підійшов чоловік респектабельного вигляду і попросив показати свої мобільні телефони", - розповіла знайома потерпілих.

За її словами, чоловік сказав, що "у його сина вкрали мобільний телефон, і тепер він перевіряє всі телефони студентів".

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

"Незнайомець вмовив компанію піти з ним в найближчий дворик. Там він посадив всіх п'ятьох на дерев'яний бордюр дитячої пісочниці. Вони підкорилися, незрозуміло чому.

Знайомий розповідав, що голова у нього раптом стала, як у тумані", - повідомляє дівчина.

Пізніше, хлопці слухняно дістали мобільні телефони, а один з них гроші - 1500 гривень.

"У цього мага був спільник - коли один з хлопців трохи отямився і спробував заперечувати, до нього підійшов інший чоловік і сказав, ось там стоїть чорний фургон, і "тебе на ньому увезуть", - розповіла приятелька студентів.

Читайте також: Шахраї викрали у рівнянки $50 тис та золото

Коли шахраї зникли, хлопці отямилися і викликали поліцію.

"Поліцейські сказали, що це не перший такий випадок. Ми хочемо попередити інших людей, щоб були обережними", - підкреслила дівчина.

У поліції зазначили, що справа не в чистому гіпнозі, а в психологічному впливі, яким зазвичай володіють шахраї.