Сьогодні в Україну повинен був повернутися олігарх Дмитро Фірташ.

Як повідомив на своїй сторінці радник голови МВС Антон Геращенко на своїй сторінці в Facebook, його в аеропорту "Бориспіль" чекав спецназ.

"Так і прочекали, а він не приїхав", - пише чиновник, акцентуючи на тому, що Фірташ не з'явився на території України.

Глава МВС Арсен Аваков повідомив на своїй сторінці в Facebook, що вони чекають Фірташа, якого підозрюють у розкраданні п'яти мільйонів НБУ, яку він брав в кредит нібито для спонсорування банку "Надра".

Міністр повідомив, що правоохоронні органи завели на Фірташа кримінальну справу. Йому неодноразово висилали повістки на допити, але олігарх їх ігнорував.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Аваков впевнений, що його засудять в США, адже американська влада вимагає екстрадиції Фірташа з Відня.

"Як тільки будуть можливими прямі процесуальні дії з Дмитром Фірташем, слідство. Перейде в значно більш інтенсивну фазу забезпечення своїх можливостей", - написав чиновник.

Він попросив не спекулювати на тому, що Україна і США домовляються з Віднем про те, щоб справу Фірташа не вийшло на серйозний рівень.

Читайте також: Моє повернення в Україну зірвала влада - Фірташ

Нагадаємо, що Фірташ призупинив роботу своїх заводів в Україні.