80-річне дерево зрубали біля села Вишневе в Надвірнянському районі Івано-Франківської області та сьогодні привезуть у Київ. Перевезти ялицю із Карпат виявилось дорожчим, ніж її власна вартість.

Про це пише Дерево-промисловий вісник atmwood.

"Лісники обрали ялицю білу, оскільки така хвоя не обсипається тривалий час", - ідеться у повідомленні.

За їхніми розповідями, зрубати дерево виявилось нелегким завданням. Лише підготовчі роботи тривали п'ять годин. Зрештою, із Івано-Франківська викликали фахівця із різання дерев, якого лісники жартома називають "Спайдерменом".

Читайте також: Православні та греко-католики святкують Введення

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Він хутко забрався на ялинку, закріпив трос, і дерево акуратно опустилося на землю. Потім ялицю завантажили на спеціальну 36-метрову платформу, яку пригнали зі столиці.

Цьогорічна ялинка коштує 12,6 тисяч гривень, а її доставка 28 тисяч. Її, як і минулого року встановлять коло "Софії Київської". Її висота - 26 метрів.В інтерактивній грі жителі виберуть самі, чим прикрасити дерево.

Різдвяний ярмарок між Софійською та Михайлівською площами почне працювати 16 грудня. Відкриття ялинки відбудеться 19 грудня - у День Святого Миколая.

Киянам і гостям столиці запропонують низку розваг, а під новий рік обіцяють здивувати чимось надзвичайним. Подробиці - тримають у секреті.

Тим часом, у Тячеві на Закарпатті встановили сріблясту ялинку-шкодницю висотою 12 метрів.

Ялинку, яка руйнувала стіни місцевого заводу "Зеніт", все одно треба було зрубати. Місцеві підприємці дочекались передсвяткового періоду, та подарували мешканцям новорічне дерево для головної площі міста.