Дерева через аномальне тепло в столиці за два тижні до Нового року "вирішили", що прийшла весна

У столиці на Березняках розпускаються каштани. Через потепління на деревах з'явилися молоде листя - наче навесні. Вчені кажуть. що пізнє цвітіння дерев можуть провокувати шкідники, які живуть у корі. Через них же каштани рано засихають і можуть померти за кілька років.

"Київські каштани шлють полум'яний привіт з теплого міста", - пише в Facebook Slava Kozyr, який помітив аномалію.

Кияни шкодують дерево: через холоди весняна краса навряд чи протримається довго. "Ой як шкода .... це як кошенятко бездомний в мороз", - пише киянка Anastasia Morozova.

Як відомо, листопад у Києві побив температурний рекорд за 134 року.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Читайте також: Гідрометцентр оголосив штормове попередження

А тим часом, у столиці щосили готуються до святкування чудового зимового свята - Нового року. Столичний парк імені Тараса Шевченка вже прикрасили. Поставили білосніжні новорічні ялинки. Діти охоче фотографуються біля новорічної красуні.

У парку є великий дитячий майданчик, тому тут завжди багато дітей. Для них також встановили білосніжні кулі, які доповнюють красу ялинок.

Поруч знаходиться університет імені Тараса Шевченка, який також прикрашають до Нового року на радість студентам і викладачам. На червоні колони одягли зелені ліхтарики, а збоку поставили оленів, який світяться в темряві ліхтариками.