У столичному ботсаду на Печерську гігантська металева конструкція може впасти на відвідувачів. Від неї відламуються шматки бетону.

Бетонний "гриб" раніше використовували як зупинку громадського транспорту. Останні 15 років її не ремонтуєють. Аби ніхто не постраждав, співробітники ботанічного саду огородили її стрічкою і повісили попередження, щоб батьки не підпускали близько дітей.

"Два "гриби" у ботанічному саду побудували 50 років тому. Зараз це пам'ятка "модерної" архітектури 60-х. За законом, доки споруда не в аварійному стані, ми – бюджетна організація не маємо права проводити ремонт. Знести ми її також не можемо, бо маємо потім побудувати таку ж саму", - каже головний інженер ботсаду Олександр Бакаревич.

3 роки тому один "гриб" при вході відремонтував Фонд молодих архітекторів за сприяння фонду Пінчука. На інший забракло грошей. Цього року після експертних висновків держава дозволила ремонтувати другий "гриб" власним коштом.

Проте коштів на ремонт і укріплення бракує. За приблизними підрахунками, для цього потрібно 100 тис грн, яких ботсад не має.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще