Сьогодні, 24 квітня, стартує Зовнішнє незалежне оцінювання для абітурієнтів. Перший іспит - українська мова та література.

Про це повідомляє Український центр якості оцінювання освіти.

"А у сина завтра ЗНО з мови... Випускний клас... Подивимося, що за 7 місяців він зміг вивчити", - пише у Facebook журналіст Віктор Майстренко. Він із дружиною та двома дітьми переїхав з Росії понад півроку тому - не витримав тиску "путінського режиму".

Читайте також: Випускників вузів звільнили від обов'язкового відпрацювання

За молодшу доньку чоловік не переймається, у випускному класі має поки лише старшого.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"І менше йому переживань. Не найбільша трудність у житті", - бажає він сину удачі у коментарі.

Цьогоріч випробування чекають на всіх абітурієнтів. Минулорічні сертифікати не прийматимуть. Тому понад тисяча українських абітурієнтів зареєструвалися для складання обов'язкових тестів у перший же день реєстрації у січні.

"Ми в цьому році не будемо приймати сертифікати минулих років. Не можна порівнювати рейтинг цьогорічний із минулорічними рейтингами", - сказав Андрій Гевко заступник міністра освіти і науки, як повідомляв канал "Україна".

Ще одне нововведення ЗНО - тести із української мови, літератури і математики будуть двох рівнів складності. Виші мають самі визначитися, випробування якого рівня будуть долати їхні абітурієнти.

А 2016 року освітяни планують впровадити різнорівневі тести щонайменше з трьох предметів, щоб підвищити якість добору абітурієнтів.

Нагадаємо, вчора, 23 квітня, підписали і оприлюднили Постанову про залучення педагогічних працівників до ЗНО - тепер учителям не треба буде писати заяви про відгули чи відпустки, щоб піти на пункт тестування.