Киянка 71-річна Ольга Клейнос цього місяця отримала пенсію на 326 гривень нижче, ніж зазвичай. Жінка подзвонила до Пенсійного фонду дізнатися, в чому справа. Там пояснили, що вона – "працююча пенсіонерка", згідно нових правил, Оболонський пенсійний фонд 15 відсотків пенсії залишив собі.

"Сьогодні у мами день народження. Так її привітали. Вона пішла на пенсію в 2007-му році. До цього мала 43 роки стажу. Після того ніде не працювала і не працює. Отримує близько двох тисяч гривень, тому для неї ті 326 гривень – суттєва сума".- обурюється син Юрій

Ользі Іванівні співробітниця фонду пояснила, що потрібно принести копію трудової книжки і паспорт. Пенсію перерахують і гроші повернуть.

"Ніби не страшно, хтось там у фонді помилився. Але мама прописана в Києві, а мешкає в Чернігівській області. Гроші отримувала на картку. Їй тепер потрібно їхати сюди, вирішувати бюрократичні питання. А я, як родич, не можу принести її документи. Тільки вона особисто. Хоча мама нічого протизаконного не зробила. А помилка сталася не з її вини. Також, вона має ще оплатити проїзд до Києва, зробити ксерокопії та витрачати час. Думаю, що багатьох пенсіонерів зараз чекає такий сюрприз. А дехто, навіть і не помітить, що знову "почав працювати". Це нагадує шахрайство", - переконаний Юрій.

В Пенсійному фонді "Знай" пояснили, що прокоментувати цей випадок зможуть після того, як звернемося з офіційним листом до начальника Олексія Зарудного.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Раніше голова правління Пенсійного фонду повідомляв, що зміни в пенсійному законодавстві, прийняті Верховною Радою 2 березня, торкнуться близько 700 тис. працюючих пенсіонерів. Вони дозволять заощадити 1,5 млрд. грн. на рік.