Кримським татарам присвятять серію марок, які введуть у обіг у травні.

Про це повідомляє Укрпошта.

Серія складатиметься із чотирьох марок: "Кримськотатарський воїн", "Дюрбе перших кримських ханів", "Танець "Хайтарма" і "Майстер-мідник". Тираж кожної - 130 тисяч примірників.

Читайте також: Заступник глави Меджлісу оголосив голодування

Над марками працював відомий український художник Микола Кочубей, а зображення на марках відрізняються високим ступенем автентичності. Про це повідомляє сайт кримського художника-кераміста Рустема Скібіна.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

У роботі над серією також брали участь етнограф Ульвіє Аблаєв, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, мистецтвознавець Мамут Чурлу.

До створення долучились історик-публіцист Олексій Гайворонський, археолог Аліє Ібрагімова, історик Гульнара Абдулаєва, професор Ісмаїл Керімов, Чингіз Халілов і колектив громадської організації "El-Cheber" .

Нагадаємо, у Туреччині з 31 липня по 2 серпня планують проведення Всесвітнього конгресу кримських татар. Рішення про організацію конгресу ухвалили на засідання платформи кримськотатарських організацій Туреччини на початку квітня цього року в Анкарі.

У засіданні брали участь національний лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров та інші кримськотатарські активісти.

У лютому 2015-го 43 кримськотатарські організації Туреччини ухвалили рішення об'єднати свої зусилля і співпрацювати в рамках єдиної платформи.