Сьогодні о 11:00 експертна комісія Українського центру оцінювання якості освіти визначила пороговий бал одинадцятикласників, які здали вище незалежне оцінювання з української мови та літератури.

Аналітики визначили, що 23 тисяч цьогорічних випускників, що становить 8,4 відсотка від загального числа школярів, не змогли набрати достатню кількість балів для отримання сертифікату ЗНО. Це означає, що вони не зможуть вступити до університетів.

За словами директора Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука, ця цифра набагато менша, ніж торік, оскільки 124 бали не набрали 10-11 відсотків учнів.

"Найскладнішими виявилися питання з синтаксису і морфології. Тільки в 10% учнів під час пробного тестування, не кажучи вже про офіційне, не змогли відрізнити складносурядні речення від складнопідрядних. Але найбільше, звісно, було проблем з літературою. Головна помилка одинадцятикласників в тому, що вони не могли зіставити героїв творів із їхнім автором", - повідомила "Знай" незалежний спостерігач на ЗНО з української мови Вікторія Ліпич.

Читайте також: Могилянка та університет ім. Шевченко виклали безкоштовні курси в інтернет

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, що в тест з української мови входить до блоку завдань шкільного випускного іспиту з цього предмету, результати тесту вплинуть на шкільний атестат. Випускники, які завалили ЗНО, все ж отримають його.