Ректора Одеського медуніверситету Валерія Запорожана побили битами двоє невідомих. Як уточнили в міліції, "напад здійснили два зловмисники в середу о 8 год. 30 хв. у Валіховському провулку. У ректора нічого не вкрали. Невідомі зникли з місця злочину".

Дружина ректора розповіла, що напад стався саме в той момент, коли він ішов по території університету до адміністративного корпусу.

"Нападники били на поразку. Це були не випадкові перехожі, а спеціально підготовлені люди", - зазначила вона.

При цьому, за її словами, злочинці не були ні студентами університету, ані його працівниками.

В університеті повідомили, що Запорожана продовжували жорстоко бити навіть після того, як ректор університету знепритомнів.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше
Показати ще

В результаті нападу він отримав черепно-мозкову травму, забій головного мозку, забої плеча, руки, гомілки та інші травми. Зараз науковець перебуває в реанімації. Міліція встановлює обставини злочину.

Читайте также: Одеський викладач вдарив дитину за українську мову

Валерій Запорожан - академік Академії медичних наук, обраний у 2000 році. Є фахівцем з акушерства і гінекології. Доктор медичних наук, професор, лауреат державної премії України (1997), заслужений винахідник, віце-президент НАМНУ (з 2011), ректор Одеського національного медичного університету (з 1994р.), завідувач кафедри акушерства та гінекології. На його рахунку ряд праць з генетики, молекулярної біології, біоетики і нооетики, акушерства та гінекології.