У Дніпропетровську 30-річний чоловік помер від сказу. Його покусав власний пес.

Про це повідомила головний позаштатний спеціаліст з інфекційних захворювань департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Ткаченко, передає РБК-Україна.

Собаку на полювання вкусила скажена лисиця. Вже через 10 днів пес покусав власного господаря та його матір. Жінка одразу ж звернулася за допомогою до лікарів. Проте її син знехтував медичною допомогою, незважаючи на смерть собаки. Він посилався на те, що рана повністю загоїлася і не завдає йому клопоту.

Читайте також: П'ять собак пошматували молоду черкащанку

Проте через кілька місяців чоловіка доставили в лікарню. Він був у вкрай важкому стані. Врятувати його не змогли.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Загалом цього року в Дніпропетровській області фахівці зафіксували 28 випадків сказу тварин. Торік за допомогою до лікарів звернулися 1943 жителя області. Всі вони скаржились на укуси тварин.

Вірус сказу вражає центральну нервову систему та передається через укуси інфікованих тварин. У більшості людей, без належного медичного втручання, хвороба призводить до смерті.