З Донецька до Севастополя запускають автобус, який їздитиме через територію Росії. Приватні перевізники пропонують інший маршрут - Гурман-тур із Криму до материкової України.

У так званій "Донецької народній республіці" планують із 21 травня запустити автобусний маршрут Донецьк-Севастополь через Російську Федерацію. Про це повідомляє прес-служба "міністерства транспорту" "ДНР".

"З 21 травня в Донецьку починає роботу новий автобусний маршрут сполученням: "Донецьк - Севастополь". Відправлення з Донецька по непарних числах із Південного автовокзалу о 18:00. Відправлення із автостанції Севастополя о 8:10 також по непарних числах. Надалі курсування планується здійснювати щодня", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Держагентство з Криму очолив заступник Чубарова

Уточнюють, що маршрут буде пролягати через населені пункти Макіївка, Шахтарськ, Маринівка, Таганрог, Ростов-на-Дону, Порт Кавказ, Керч, Феодосія, Сімферополь, Алушта, Ялта, Севастополь.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Вартість проїзду до Таганрога становитиме 396 рублів (180 гривень), до Ростова - 505 (229 гривень), до Севастополя - 2025 рублів (920 гривень). Ціна вказана без урахування станційного збору та вартості поромної переправи.

Натомість, у соцмережах пропонують долучатись до продуктових турів із Криму до материкової України.

"Пропоную Гурман-тури за недорогою та якісною їжею в Україну. Виїзд о першій ночі з Севастополя по шляху Бахчисарай, Сімферополь, Армянськ, збираємо бажаючих. Приїзд до 8 ранку, гуляємо по магазинах до 15:00. З 15 до 17 виїзд назад. Маршрут гнучкий під Вас. Вартість проїзду 2500 р. (Армянськ знижка)", - пропонує свої послуги мешканець Севастополя на сторінці у Facebook.

У коментарях на запитання зацікавлених користувачів чоловік розповідає про те, що сир в Чаплинці коштує від 80 до 101 гривні. Також рекламує полуницю по дорозі за 70 грн., "прекрасні Миколаївські ковбаси" і масло - від 12 до 18 грн. пачка.

"Регулюю я. Всі інструкції отримаєте в машині. Зрозуміло, що не купу ящиків їжі собою провезе. На моєму Мерседесі Віто їдемо", - інструктує севастополець.

Люди в коментарях жартують, що прикордонникам відповідатимуть про причину поїздки - "смачно поїсти захотілося".

Організатор Гурман-туру розповідає, що продукти з материка дуже люблять російські прикордонники.

"Причому я, коли їду назад, пригощаю їх, і всі розуміють що справді смачно. Я навіть даїшникам їжі на постах даю", - розповідає мешканець Севастополя.