В результаті бойових дій на Донбасі загинули 48 дітей. Про це повідомляє прес-служба міністерства внутрішніх справ.

"З початку проведення АТО на території Донецької області, за попередньою оцінкою, загинули 48 дітей, травмовано - 167. Навіть після закінчення активної фази збройних протистоянь зростання цієї статистики не припиняється. Діти отримують тілесні ушкодження внаслідок необережного поводження з вибухонебезпечними предметами", - заявляють міліціонери.

Правоохоронці повідомили, що за два місяці в декількох містах Донецької області постраждали 3 дитини.

Прес-служба Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) зазначила, що в результаті бойових дій в зоні АТО на Донбасі загалом загинули щонайменше 44 дитини. Через конфліктну ситуацію в регіоні 1,7 мільйона українських дітей не можуть жити у власному будинку і ходити в школу.

В цілому 1 вересня в школу не змогли піти 50 тисяч українських дітей. Водночас сім'ї переселенців часто відмовляють записувати своїх дітей у школи за місцем тимчасового мешкання, оскільки сподіваються, що незабаром повернуться в рідні місця або знайдуть притулок в іншому місці.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Матеріал по темі: Донбасу загрожує масштабна епідемія

Представник управління ООН Джон Гінг 25 квітня заявив, що регіон очікує складна епідемія, оскільки дітям і дорослим не роблять необхідних щеплень.