Сьогодні Україна відзначає День пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу. Вже напередодні, на Майдані Незалежності запалили вогні в пам'ять про загиблих під час депортації. Мітингувальники свічками позначили контур Криму з числом 71 та напис "Ні - геноциду".

За словами учасників, історія повторюється, і наразі кримські татари знову опинилися в складній ситуації. Окупаційна влада півострова чинить тиск, змушуючи їх залишати свою Батьківщину.

Сьогодні в Національній оперівідбудеться "Вечір-реквієм". У ньому візьмуть участь представники державної влади, члени Меджлісу, представники громадськості, студентство.

О 19 годині на Майдані Незалежності відбудеться Всеукраїнський траурний мітинг.

Крім того, в рамках заходів до цієї дати, Міністерство інформаційної політики розробило соціальну кампанію "18 травня ми всі — кримські татари".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Завдяки підтримці волонтерів з Сімферополя, Донецька, Севастополя і Києва ми створили рекламні сюжети для розміщення на носіях зовнішньої реклами, зокрема, в метро Києва. А також відео- та аудіоролики для телебачення та радіо. Інформаційні війська України напередодні 18 травня організовують твіттер-шторм", — розповів заступник міністра інформаційної політики України Артем Біденко.

Акція "18 травня ми всі — кримські татари" є тематичним продовженням кампанії "Крим — це Україна", яка стартувала навесні цього року.

Читайте також: Держагентство з Криму очолив заступник Чубарова

Депортація кримських татар — примусове виселення кримськотатарського населення Кримської АРСР, проведене НКВС 18 травня 1944 року. Офіційно причиною депортації вказували співпрацю кримських татар з нацистською Німеччиною під час Другої світової війни. У 1989 році депортація була визнана Верховною Радою СРСР незаконною і злочинною. Кримські татари вимагають визнати її геноцидом.