На Прикарпатті волонтери запропонували атівцям, які пройшли жахіття війни, реабілітуватись за допомогою спортивних авто у ролі штурманів.

Про це повідомляють "Подробності".

"Це як дитяча мрія. Розумієте? От є той самий "Порш". На спортивних машинах почуваєшся зовсім інакше. Якимось гонщиком", - говорить Микола Галюков, реабілітований швидкісною їздою.

Він спершу брав участь у військових діях, потім перебував 50 днів у полоні. Тепер відновлює сили і нерви.

Читайте також: У Брюсселі стартує виставка картин воїнів АТО

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Олександр Нідзельський - колишній командир Івано-Франківського "Беркута". Коли почалася війна, разом із побратимами пішов добровольцем на фронт. Каже, що надивився усякого. Тепер - теж на реабілітації швидкістю.

"Клин взагалі клином вишибають тому, можливо, думаю, що так - певний підйом адреналіну, він дасть свої позитивні результати", - говорить Олександр Нідзельський.

Власники швидкісних авто, які надали їх для реабілітації військових, кажуть: ці машини - не придатні для вуличної їзди. Тому просто простоюють у гаражах.

"Це моє хобі, задоволення. Я радий з кимось поділитись цим. І в принципі машиною рідко виїжджаю. Мені зараз в задоволення, що виїхав нею, і ще комусь це принесе задоволення", - говорить Олексій Мотуляк, власник авто.

Серед машин є і екземпляри класу "Люкс": "Бентлі", "Порш". А ще - професійні гоночні автомобілі. Щоб кермувати такими - потрібен детальний інструктаж та навички.

"Тут двигун я зібрав десь порядка 500 кс. Розгін до 100 км/год десь за 3,8-3,9 секунди. Машина тим більше на повному приводі, на спортивній резині. Тобто не так зовсім вона себе поводить на дорозі в керуванні, як звичайний автомобіль", - говорить Віктор Павлик, власник швидкісного авто.

На реабілітацію швидкою їздою нині зголосилися четверо демобілізованих військових. Спочатку - вони у ролі штурманів. Після кількох тренуваньі самі сядуть за кермо.

"Коли людина перезбуджена, добре було би, щоби реабілітація проходила на заспокоєння нервової системи", - говорить Галина Герасимів, психотерапевт.

Кому з бійців варто пройти автореабілітацію, волонтери вирішуватимуть разом із психотерапевтами. Днями, окрім автовласників, допомогти фронтовикам відволіктися від жахіть війни зголосилися ще й місцеві пілоти.