Відома українська письменниця та депутат Верховної Ради Марія Матіос активно допомагає пораненим бійцям АТО, займається пошуком зниклих вояків на Донбасі.

"Дехто з колег із парламенту дорікає мені, що це не депутатська робота - опіка над пораненими упродовж року. Може, й так. Але іншою я вже не стану. Як ви думаєте - що я відчуваю, коли вони мене зустрічають словами "наша мама прийшла"? І всі - на власних ногах! Отож бо", - повідомляє на своїй сторінці в Facebook жінка.

Вона повідомила, що зараз займається реабілітацією військових, які перебувають в луганському прикордонному шпиталі.

"Так трапилося, що четверо "моїх" хлопців перебувають нині там. Троє із них - з луганського прикордонного загону. З Віталія Ч. витягнули ще кілька куль і осколків. Володя А. проходить планове обстеження. Юра Гладченко "рихтує" серце, а Веніамін Файчук проходить медкомісію", - повідомляє Матіос.

Читайте по темі: Волонтери зібрали для АТО літак, який простояв в ангарі 12 років

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нагадаємо, що наприкінці січня вона відвідала Луганську область з робочим візитом. Там презентувала виставу "Нація", яка була створена за її однойменним твором, а також побувала в селі Трьохізбенка, де потрапила під обстріл. Там же Матіос зустрілася з українськими військовими та місцевими жителями, які залишилися без даху над головою.