Святослав Літинський виграв у суді справу щодо дубляжу сторінок російською мовою в його паспорті. Про це повідомляє "Україна молода".

Хлопець вимагав вилучили сторінки з посвідчення особи ще в листопаді 2014 року. Для цього він подав скаргу до суду і виграв його, але міграційна служба подала апеляцію, і справа затяглася,. Врешті вигравши справу, Святослав чекає на новий паспорт, заповнений виключно українською мовою.

Матеріал по темі: Україна домовилась про безвізовий режим з Чилі

Цікаво, що ініціативу хлопця підтримали й інші активісти з різних міст України, які також через суд добиваються свого права отримати паспорт як у Святослава.

"Зі мною зв'язувалися люди з усієї України та просили поради, бо також хотіли паспорт лише українською. Я розробив цілий алгоритм, тож iз радістю підказував. Знаю, що подібні суди першої інстанції тривають, чи вже навіть виграні в Києві, Сумах, Одесі, Закарпатській та Миколаївській областях", - розповів хлопець.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Львів'янин пропонує всім, у кого проблеми з паспортом, змінювати посвідчення особи за його прикладом.