В Авдіївці на фугасі підірвалася машина з військовими і волонтерами. В результаті 25-річній медсестрі відірвало ноги. Ще вісім військових доставили в Дніпропетровську обласну лікарню імені Мечникова.

"Десятки бійців вона врятувала на полі бою. Справжня легенда України. Бійці, які її доставили, кажуть, що вона все життя хотіла бути лікарем, рятувати людські життя - те, що вона робила останні місяці на полі бою. А їм довелося рятувати її від вірної смерті. Якби не надали допомогу, вона б напевно загинула", - каже головний лікар обласної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко.

Читайте також: Українські вчені створили унікальний матеріал для перев'язки бійців АТО

Дівчина перебуває у важкому стані. У неї також поранене око, втрата крові становить три літри. В непритомному стані її забрали на гелікоптері в лікарню, лікарі не відходили від неї всю ніч. Тільки о 9 ранку вона опритомніла. Зараз вона на апараті штучної вентиляції легенів.

Медики продовжують боротьбу за її життя. Дівчину звати Ірина. Родом вона зі Львівщини. Навчалася в медичному вузі, але взяла відпустку, щоб добровольцем-санінструктором піти на фронт у складі "Правого сектора".

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще