У Санкт-Петербурзі працівниця так званої "фабрики тролів" подала позов на своїх колишніх роботодавців. Людмилу Савчук, за її словами, звільнили без остаточного розрахунку. Про це пише КоммерсантЪ.

34-річна жінка працювала в компанії "Інтернет-дослідження", що є одним з головних постачальників платних політичних коментарів у блогах.

За словами Савчук, її зацікавило оголошення на сайті вакансій. Робота полягала в написанні коментарів і постів в інтернеті на задану тему. Влаштовуватися на роботу вона прийшла в грудні 2014 року, перед новорічними святами.

За її словами, прийшовши на співбесіду, вона переконалася, що газети не брехали про службу платних політичних коментаторів

Робота виявилася позмінною, зміна тривала 12 годин. Всі працівники повинні були писати певну кількість постів і коментарів на різних сайтах. Про це Савчук написала в позовній заяві.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Жінка працювала у відділі спецпроектів. Завданням підрозділу було писати не менше п'яти політичних постів на теми, які працівникам розсилали на початку кожного тижня.

Зарплата становила 41 тисячу рублів. На українські гроші це приблизно 16 500 гривень. Видавали її готівкою.

Звільнили Савчук у березні цього року. Керівництво повідомило, що вона порушила умови договору, який забороняє обговорювати діяльність компанії з третіми особами. Вона спілкувалася з журналістами, які намагалися з'ясувати, що це за компанія.

"Серед нас є і опозиціонери, і прихильники влади, але всі ми вважаємо, що такі методи інформаційної війни неприпустимі", - сказала Савчук.

Читайте також: Проти Skype розпочали кримінальне переслідування

Після звільнення вона вирішила створити рух "Інформаційний мир", який боротиметься проти платних коментаторів та інтернет-тролінгу.