У неділю православні християни святкують одне з головних церковних свят - день Святої Трійці Свято відзначають на 50-й день після Великодня і ще називають П'ятидесятницею.

Усі православні храми у цей день прикрашають гілками бузку, клену, берези, що символізує оновлення душі.

Свою першу назву свято отримало на честь сходження Святого Духа на апостолів, яке обіцяв їм Христос ще перед своїм Вознесінням.

Читайте також: Сьогодні - Великдень у православних і греко-католиків

Сходження Святого Духу символізує піклування всіх Осіб Триєдиного Бога про мир: Бог Отець творить мир, Бог Син спокутує людей від рабства дияволу, Бог Дух Святий освячує мир через Церкву і проповідь віри для всіх народів.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У євангельській традиції сходження Святого Духу описується як полум'я, язики якого оточили кожного з апостолів, після чого вони виявили "дар мов" - стали розмовляти різними, не відомими їм раніше мовами.

Таким чином, вони отримали можливість проповідувати віру Христову в різних куточках світу. Саме тому День Святої Трійці іменується також днем ​​народження християнської церкви.

Після божественної літургії на свято Трійці у храмах здійснюється особлива вечірня з читанням уклінних молитов.

Напередодні Трійці церква встановила Троїцьку суботу, в яку здійснюється поминання покійних, а у понеділок, одразу після Трійці, святкується День Святого Духу.

Зокрема, вітання з Трійцею залишив на своїй сторінці у Фейсбуку президент Петро Порошненко. День Святої Трійці – це державне свято в Україні, наступний після нього день - також вихідний.