В рамках фестивалю "PRO Місто" оголосили переможця конкурсу на найкращу концепцію облаштування Контрактової площі. Про це повідомляє DreamKyiv.

Переможцем став проект "Київська вітальня". Його творці - команда київських архітекторів: Антон Олійник, Єгор Штефар, Сергій Ферлей, Віктор Герасименко, Денис Матвієнко, Ольга Прокопенко, Олена Орап, Марія Пахомова, Олексій Пахомов і Володимир Зотов.

Конкурс проводив департамент архітектури міста. Його завданням було створення ідеї київського публічного простору, але без капітального втручання в міське середовище. Учасники повинні були розробити таку концепцію суспільного простору, яку можна брати за приклад і на інших територіях Києва.

Читайте також: У 14 містах стартував "Чілдрен кінофест"

Крім того, архітектори зробили акцент на розвиток пішохідної та велоінфраструктури передбачили освітлення вулиць і підсвічування будівель. А також розглянутл можливість створення на площі підземного археологічного музею.

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Загалом на конкурс подали 14 проектів з Києва, Харкова та Львова.