У Києві три людини заразилися ботулізмом. Про це повідомив глава Держсанепiдслужби Олег Рубан.

"Двоє купили рибу та сирокопчені продукти на ринку і готували в домашніх умовах. Ще один придбав небезпечну продукцію в супермаркеті. Ми радимо людям взагалі відмовитися від подібних продуктів", - говорить він.

Мучіна зазначив, що в Україні навесні зафіксували рекордну кількість смертей від цього захворювання. У Запорізькій області за останній тиждень від ботулізму померли дві людини.

28 квітня в Івано-Франківську обласну клінічну інфекційну лікарню госпіталізували 20-літнього жителя села Чорнолізці Тисменицького району. У нього визначили ботулізм, він довгий час перебував у тяжкому стані. Раніше 19 квітня з таким самим діагнозом госпіталізували жінку.

В обласних лікарнях повідомляють, що проблема в лікуванні такої хвороби - в тому, що держава не закупила ін'єкцію, необхідну для термінового лікування ботулізму. Медичні установи подають заявки до всіх можливих благодійних фондів для закупівлі ліків. Поки родичі самостійно дістають ліки.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут
Показати ще

Матеріал по темі: Українські бинти роблять за допомогою радіації

Нагадаємо, що ботулізм - токсичне інфекційне захворювання, яке впливає на нервову систему. Складна форма захворювання може призвести до летального наслідку. Хвороба розвивається дуже швидко - упродовж 24 годин проявляються всі симптоми.