Близько сотні осіб організували пікет у Києві. Вони вимагали звільнити трьох учасників партизанської групи "Равлик", яких затримали в Донецькій області 8 травня.

Протестувальники тримали саморобні плакати з намальованими жовто-синім равликом і написами "Free Ravlik".

Активісти зазначають, що група "Равлик" часто співпрацювала з Міністерством внутрішніх справ та Службою безпеки та координували свої дії з ними.

8 травня партизани затримали на агрофермі в селі Євгенівка п'ятьох осіб та вилучили у них зброю, вибухівку і викликали міліцію. Проте правоохоронці звинуватили добровольців у викраденні 79 тисяч грн., у розбійному нападі на агроферму і незаконному зберіганні зброї.

Активісти переконані, що справу проти "равликів" сфабрикували.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Начальник МВС в Донецькій області В'ячеслав Аброськін в коментарях неодноразово заявляв, що не знає про існування партизанської групи "Равлик", а міліція затримала озброєних грабіжників.

Читайте також: Семенченко бере "равликів" на поруки

"Країна намагається підпорядкувати добровольчі формування, але треба робити це по-людськи. Не можна просто віддати наказ всіх саджати. Наша мета - показати, що ми так просто не віддамо наших патріотів, щоб їх кидали за грати за надуманими звинуваченнями", - заявив адвокат трьох добровольців Дмитий Коробко.

Директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко заявив, що Аброськін озвучив офіційну позицію міліції у справі про партизанів, а у їхньому затриманні не бачить факту переслідування.