Начальник Запорізької обласної міліції відмовився звільняти колишнього беркутівця Юрія Рясного з роботи. Журналісти звинувачують міліціонера в образах та сепаратизмі.

Під час святкування Дня перемоги у Запоріжжі він обматюкав волонтерів, які попросили одного з чоловіків зняти георгіївську стрічку. Екс-беркутівець наказав волонтерам "звалити" і заявив, що "Україна вбиває мирних мешканців Донбасу". Активісти написали заяву в міліцію, скандал прокоментував радник міністра МВС Антон Геращенко.

"Якщо цьому співробітнику міліції не подобається в Україні і він вважає що ми на Донбасі вбиваємо мирних громадян, не потрібно отримувати зарплату з кишень українських платників податків. Іди працюй в іншому місці, але не в українській міліції", - написав Геращенко в соціальних мережах і пообіцяв особисто контролювати розслідування справи.

Читайте також: Геращенко хоче заборонити "колорадську"стрічку

Проте, через місяць на засіданні консультативно-експертної ради начальник Запорізької обласної міліції відмовився звільняти Рясного та спростував претензії активістів.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

"Рясний Юрій Анатолійович в "Беркуті" ніколи не служив, прийшов у спецпідрозділ міліції в травні минулого року, а до того служив у судовій міліції. З серпня по вересень минулого року він перебував у зоні АТО, брав участь у боях на горі Карачун. Після місячної ротації за власним бажанням він повернувся в зону АТО і знаходився там ще три місяці. Виводив автобус з-під обстрілу і ледь не загинув", - розповів журналістам начальник обласної міліції Віктор Ольховський.

Головний редактор запорізької газети "Мрія" Юрій Гудименко розповів, що під час "очної ставці" Рясний стверджував, що є патріотом України.

"Він розповів мені й присутнім, що все було з точністю до навпаки. Що це не він образив мене, а я його. От просто підійшов і з незрозумілої причини образив. Я дізнався, що нічого з побаченого і почутого мною і моїми товаришами-волонтерами ніколи не було і бути не могло, тому що він, співробітник МВС, був в АТО і взагалі патріот України до мозку кісток", - описав зустріч Гудименко.

Журналіст знайшов у Інтернеті чимало доказів прихильності Рясного до сепаратизму. Виявилося, що зранку 9 травня міліціонер сфотографувався і хизувався у приватному акаунті ВКонтакті з георгіївською стрічкою. Також там були фото на фоні напису "За Русь!". Нині його особиста сторінка видалена.

На сайті пошуку роботи Рясний вказує, що працював у "Беркуті" з травня 2014 року.

"Минулого року на 9 травня стрічку поціпив навіть мер міста Сін. Але о другій половині дня змінив її на синьо-жовту. Для мене ця стрічка - ідентифікатор сепаратистів. Ідеальний варіант - поставити її поза законом як символіку терористичних організацій. Тому ми будемо боротися, щоб її не було принаймні на чиновниках та держслужбовцях", - сказав Знай Гудименко.

Читайте по темі: Союзники Росії відмовляються від георгіївської стрічки