З Національного художнього музею демонтували мармуровий постамент Володимира Леніна вагою дві тонни.

Про це повідомляє Сегодня.

"Цей пам'ятник стояв у нас в центральній залі і займав досить багато місця. Тому ще минулого року прийняли рішення перемістити Леніна в сховищі, розташованому поруч із музеєм. Але зробили ми це минулої середи", - розповів працівник музею.

Читайте також: У Слов'янську знесли пам'ятник Леніну

"Вождя" виносили 15 кремезних хлопців. Процес затягнувся на цілий день. Під пам'ятник поклали кілька труб, за допомогою яких його пересунули до східців, потім за допомогою спеціального пандуса - спустили вниз.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Висота Володимира Ілліча, який читає книгу, становить 180 сантиметрів. Його створив український художник Петро Мовчун у 1960 році, а до музею його доправили у 1962 році.

"Це не єдиний пам'ятник Леніну, який є в нашому музеї. У сховищі, наприклад, зберігається пам'ятник - Ленін зі Сталіним. Якщо для певної виставки нам знадобляться ці пам'ятники, ми їх знову повернемо в експозицію", - додали музейні співробітники.