Проведення 6 червня представниками ЛГБТ-спільноти "Маршу рівності" опинилося під загрозою зриву.

Про це пише УНН, посилаючись на одного із організаторів акції.

"Існує велика імовірність того, що представники Міноборони вручатимуть мобілізаційні повістки учасникам акції. Крім того, цього року учасники акції не преконані у своїй безпеці", - розповіло джерело видання.

Читайте також: Поліція розігнала гей-парад у Москві

Зірвати марш погрожують представники "Правого сектора", які звернулись із відповідною заявою до мера Києва Віталія Кличка.

Популярні новини зараз
Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати В українців відберуть житло? Як правильно ввести дані про стару квартиру до реєстру Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити До 500 гривень повернеться на картку: ПриватБанк порадував приємним сюрпризом
Показати ще

"Ми, бійці 13-го СБ ДУК "Правий сектор", разом з іншими націоналістами зробимо все від нас залежне, щоб не допустити в Києві цього паскудного шабашу", - написали вони у своїй заяві, назвавши нетрадиційну сексуальну орієнтацію хворобою, а боротьбу з пропагандою "цих сексуальних збочень" — внутрішнім фронтом.

За словами прес-секретаря "Правого сектора" Артема Скоропадського, на акцію вийде не лише "ПС", а й ОУН та фронтовики з інших батальйонів, які незадоволені проведенням цього заходу.

"Сам "ПС" не збирається нікого бити — ми хочемо показати свою позицію, оскільки ми маємо на це право. Відповідати за всіх фронтовиків я не можу. Ми звернулися до Кличка з проханням заборонити цю ходу саме із цих міркувань. Сам захід (ЛГБТ-прайд) триває 6 днів, і скасування чисто символічної ходи не сильно вплине на його перебіг, тому що основні заходи — це закриті семінари й зустрічі, проти яких ми не виступаємо", - сказав він.

На офіційному сайті організації "Київпрайду" з'явилась відповідь на заяву "Правого сектора", у якій представники ЛГБТ спільноти обурюються, що стояли поруч із радикалами на Майдані та воювали на Донбасі, а тепер чують "фашистські" закиди у свій бік.

"Я вже півтора року на EuromaidanPress намагаюся довести англомовному світові, що "Правий сектор" - не фашисти і не демони, як в тому переконують російські ресурси. Тому що я спостерігала за вами на Майдані, і тому, що була з вами у Пісках, і знаю, що в "Правому секторі" багато пасіонарних і небайдужих людей, що готові життя покласти за Україну. Але після цих заяв я вже не переконана", - написала Аля Шандра, зазначивши, що саме фашисти ділять людей на справжніх людей та недолюдей, вживаючи означення на кшталт "содоміти" та закликаючи до утисків проти певних груп суспільства на підставі їхньої інакшості.

Читайте також: На польському ЛГБТ-кінофестивалі представлять заборонений в Росії фільм

Радикальна організація "Реванш" у соціальних мережах також скликає своїх активістів вийти на боротьбу з учасниками маршу.

Нагадаємо, 6 червня ЛГБТ-спільнота планує провести в Києві парад своїх прихильників "Марш рівності".

Як йдеться у повідомленні на національному ЛГБТ-порталі, оргкомітет "Маршу рівності" з міркувань безпеки залишає за собою право відбору учасників. Про час і місце проведення маршу обіцяють повідомити не пізніше 5 червня 2015 року.

За словами організаторів, їхній прайд підтримують депутати Верховної Ради Сергій Лещенко і Світлана Заліщук, письменниця і телеведуча Лариса Денисенко, письменниця Ірена Карпа, радіоведуча Ірина Славінська.