З 9:00 5 червня подача води на окуповану територію так званої "Луганської народної республіки" повністю припинена.

Про це повідомляє прес-служба глави Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля.

Протягом останніх двох тижнів терористи, обстрілюючи українські села, в трьох місцях пошкодили водогін, що подає воду на окуповану ними ж територію.

"Я попередив тоді, що воду знову подадуть тільки після того, як самозванці з "ЛНР" своїми силами і за свої кошти усунуть пошкодження, особисто гарантував туди доступ і безпеку для аварійників", - сказав Москаль.

Читайте також: МВС розшукує айдарівців за захоплення хлібзаводу - Москаль

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За його словами, замість того щоб ремонтувати водопровід, "ЛНР", відключило електрику Станиці Луганській. У ній, та у восьми прилеглих селах світла немає з другої половини дня 3 червня.

"Проти нас почали комунальну війну, і в мене не залишається іншого виходу, як повністю перекрити подачу води на окуповану територію", - пояснив він.

Водопостачання відновлять, щойно у Станиці Луганській з'явиться світло із гарантіями його стабільної подачі.

"Будемо діяти за принципом Остапа Бендера - ввечері світло, вранці вода", - зазначив глави Луганської адміністрації .

Головну лінію електропередач, яка раніше забезпечувала район електроенергією, перебили обстрілами, тому електроенергія подається по резервній лінії із Росії через окуповані території, зазначив він, і Україна за цю електроенергію справно платить.

Читайте також: Москаль відмовився ремонтувати водогін у Луганську

Нагадаємо, в ніч із 22 на 23 травня, внаслідок потужних обстрілів Станиці Луганської та прилеглих сіл з боку бойовиків із артилерії та мінометів перебили лінії життєзабезпечення.

Внаслідок прямого влучення снаряду пошкодили магістральний водопровід, припинили постачання води в окупований Луганськ, а також в два села на контрольованій Україною території – Артема та Нижньотепле.